LinksContactOpeningstijdenRoute
Welkom bij
VVV Edam
Stadswapen Edam schild
Nederlands  English

Zeevang

De Zeevang heeft als kenmerk het typisch Hollandse open landschap.

De dijken, zowel zeedijken als binnendijken, zijn aangebracht in de strijd tegen het opdringende water. Ze zijn van groot cultuurhistorisch belang door de middeleeuwse ouderdom, gaafheid, de zeldzaamheid binnen Noord-Holland en de samenhang met andere elementen in patronen en structuren. 

Aan de Zuiderzeezijde, nu Markermeer, brak de dijk soms door. Diverse nog zichtbare doorbraakkolken (braken) herinneren hieraan.

In het landschap binnen de dijken is veel te zien. Zo zijn er de veenterpen (kleine heuvels), herinneringen aan een vroege bewoningsgeschiedenis.

De Zeevang is een ideaal fietsgebied, maar ook andere recreatievormen zoals wandelen, skeeleren, kanoën en schaatsen in de winter zijn optimaal mogelijk.

Langs het Markermeer vindt bij mooi weer dagrecreatie plaats. Er zijn meerdere schelpenstrandjes en het is heerlijk om te zonnen, zwemmen, kitesurfen en te picknikken.

Op weg door het eeuwenoude veenweidegebied langs dorpen als Warder, Beets, Oosthuizen of Hobrede komt u streekproducten tegen aan huis of is het mogelijk te camperen "bij de boer".

Banner Banner Banner Banner