LinksContactOpeningstijdenRoute
Welkom bij
VVV Edam
Stadswapen Edam schild
Nederlands  English

Expositie Grote Kerk Oosthuizen

Datum: 30 juli 2017
Tijd: 14:00 uur - 17:00 uur

Drie leden van de Waterlandse Kunstkring, Vera Schoone (schilderijen, grafieken en kleine wandobjecten); Joke Trim (fotografie) en Elize van Sonderen (keramiek) exposeren van zondag 30 juli tot en met zondag 20 augustus in de Grote Kerk te Oosthuizen. De expositie is geopend donderdag t/m zondag van 14.00 - 17.00 uur en is vrij toegangkelijk. 

 

Het thema van het werk van Vera Schoone is "Heilige huisjes".

Ze heeft namelijk zelf in een ’Heilig huisje’ gewoond. De huisjes werden zo genoemd omdat op iedere gevel een heilige is afgebeeld. De huizen zijn vóór de tweede wereld oorlog in Haarlem-Noord gebouwd in opdracht van de katholieke kerk en werden beschikbaar gesteld voor grote katholieke gezinnen.

Vera heeft  het thema letterlijk genomen en heeft in verschillende disciplines, zoals grafiek, schilderijen/mixed media en assemblages allerlei huizen afgebeeld.

 

 

Joke Trim Drost is altijd al gefascineerd geweest door het universum. Het vertegenwoordigt voor haar een en al creativiteit en het wemelt er van 'levens'kiemen, op zoek naar een plek om te gedijen.  Ze zijn een uitgangspunt in haar schilder- en fotografiewerk.

"Wie hierover meer wil weten nodig ik van harte uit hierover met mij in gesprek te gaan".

 

 

Elize van Sonderen raakte gefascineerd door de obelisken in o.a. Florence en Rome.  De vorm... zo naar de hemel reikend...

Op haar persoonlijke manier maakt ze verhalende torens van keramiek, geïnspireerd door schelpen, planten en bomen.

Na experimenteren met allerlei materialen kwam zij terug op klei, haar oude liefde. "En met dit onuitputtelijke 'tovermiddel' ben ik nog lang niet uitgeëxperimenteerd"

 


Locatie: Grote Kerk Oosthuizen     Bekijk kaart »
 
Tarieven: Vrij toegankelijk op donderdag t/m/ zondag van 14.00 - 17.00 uur
 
Soort: Expositie
Banner Banner Banner Banner