LinksContactOpeningstijdenRoute
Welkom bij
VVV Edam
Stadswapen Edam schild
Nederlands  English

High Society

Datum: 18 oktober 2018 - 18 oktober 2018
Tijd: 19:30 uur - 22:15 uur

Op donderdag 18 oktober is er de Jaarvergadering voor leden van het NUT met aansluitend een openbare lezing door juwelenspecialist Martijn Akkerman.

De hele geschiedenis door hebben juwelen de mens geïnspireerd. Ze hebben in emotioneel en materieel opzicht vaak een belangrijke rol gespeeld. Dit gaf dikwijls aanleiding tot spannende, intrigerende en vermakelijke verhalen of pikante anekdotes.

Martijn Akkerman is juwelenhistoricus. Hij doet onderzoek naar de geschiedenis en ontwikkeling van Europese juwelen (onder meer Cartier, Philippe Wolfers en de Hollandse 17e eeuw). Hij publiceert in vak-tijdschriften en geeft lezingen in binnen- en buitenland.

In deze lezing behandelt hij de geschiedenis en ontwikkeling van het juweel in het algemeen en dat in Nederland in het bijzonder. Streekjuwelen, koninklijke figuren, filmsterren en andere beroemdheden passeren de revue. Ook spectaculaire vondsten en belangrijke veilingen komen aan bod.

Martijn Akkerman is woordvoerder van de juwelenkeuring tijdens Art Fair Den Bosch, PAN amsterdam en TEFAF Maastricht. Velen zullen Martijn Akkerman kennen van het televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch.


Locatie: De Swaen Voorhaven 135 Edam     Bekijk kaart »
 
Tarieven: De lezing begint 20.15 uur. Leden NUT € 5,00; niet-leden € 8,00 p.p.
 
Soort: Lezing
Banner Banner Banner Banner